Jakten på det riktige lyset

I enkelte situasjoner er nok lys vesentlig for få utført en jobb. En jeger kan bli kalt ut til alle døgnets tider, og ofte i ulendt terreng i skog og mark. Da kan ekstra lys på bilen veldig viktig.

På trange skogsveier uten belysning kommer ofte krappe svinger brått på, men med ekstra lys fra Ekstralyskongen kan kjøreturen til post eller vakt gjennomføres trygt. Avhengig av personlige preferanser og ønsker kan lysene tilpasses bil og behov.

Lys for alle anledninger

Det er ikke til å komme vekk fra at det ofte er mørkt i vårt langstrakte land. De store og mest trafikkerte veiene er som oftest godt opplyst, men det er sjeldent et egnet sted for en jeger eller et friluftsmenneske. Så snart veien begynner å bli mindre enn hovedveiene, forsvinner belysningen og mørket blir en verdig motstander for alle som vil videre inn i skog eller opp på fjell.

Jaktsesongen tar fint lite hensyn til at det er mørkt og svingete på vei til post. Like lite hjelper dårlige batterier i hodelykten under klargjøring av utstyr før turen til jakthytta starter. En LED-bjelke på taket utfører begge disse oppgavene med den største selvfølgelighet. Sikkerhet og nøyaktighet er det aller viktigste for en jeger, og skal aldri tas lett på. Med dagens teknologi er det nesten bare fantasien som setter grensene for utforming og plassering av ekstra lyskilder på bilene. Med fjerning av begrensningene på total lysstyrke, er det nå fritt fram med ekstra lys på bilen, så lenge disse er E-merket og godkjent. Bare det å sitte og bla seg gjennom side etter side med pakkeløsninger og oppsett, kan gi hvem som helst vann i munnen og blod på tann, og som med alt annet verktøy så er det absolutt lov til å overdrive.

Riktig lys på mørke veier kan bli et livreddende verktøy, og bør være obligatorisk utstyr på bilen til enhver jeger med respekt for seg selv. Og som en bonus så ser det jo råtøft ut!